Nas kaj bolj popelje v praznični božični del leta kot vonj po praženih mandljih? Mandlji so sami po sebi poslastica, ampak cookiji z praženimi mandlji so pa next level!  

Ne verjamete? Potem se morete nujno prepričati sami in jih poskusiti!

*Recept za pražene mandlje najdete tukaj: https://www.foodalises.si/2021/12/16/prazeni-mandlji-s-karamelo-in-soljo/

Sestavine (za 15 cookijev):

Priprava:

  1.  Najprej stopimo maslo in ga nato spet ohladimo. Pražene mandlje in čokolado nasekljamo na koščke.
  2. Sladkor s stopljenim maslom stepamo s pomočjo kuhinjskega robota ali ročnega mešalca, dokler se ne dobi lepe svetle barve in rahlo naraste. Dodamo jajce in vaniljev ekstrakt, ter dobro premešamo.
  3. Nato zmešamo suhe sestavine; moko in pecilni prašek, ter dobro premešamo z mokrimi sestavinami. Dodamo še nasekljano čokolado in mandlje, na hitro premešamo. Maso damo v hladilnik in pustimo cca. 30 – 45 minut, da se masa strdi.
  4.  Pečico segrejemo na 180 stopinj in oblečemo pekač z peki papirjem. S pomočjo žlice za sladoled oblikujemo kroglice ki jih polagamo na pekač, pazimo pa da je med njimi dovolj prostora, saj se med peko razlezejo za dvojno širino.

5. Pečemo cca. 12 minut, da se nam obarvajo robovi. Robovi rahlo otrdijo, medtem ko je sredica še rahlo mehka.

6. Pečene piškote najprej pustimo še malo na pekaču, da se le ta shladi, nato jih dokončno ohladimo na mreži za piškote. Hranimo jih v dobro zaprti posodi za piškote.

Dober tek!