


Sestavine
- SESTAVINE:
6 jajc
250 g sveže špinače
60 g sira
150 g sirnega namaza z česnom
3 konzervice tune
- soč in poper
Priprava
-
Špinačo dobro operemo, osušimo in nasekljamo na majhne koščke.
-
Jajca ubijemo v skledo in dobro premešamo s soljo in poprom, da se spenijo.
-
Dodamo nariban sir in špinačo, ter še 1 x dobro premešamo.
-
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Na pekač s peki papirjem vlijemo jajčno maso s špinačo.

4. V ogreti pečici pečemo 10 minut na 200 stopinjah, nato jo vzamemo iz pečice in ohladimo. Ohlajeno zvrnemo na drug peki papir in odluščimo tistega na katerem smo rulado pekli.
5. Tuno iz konzerve dobro odcedimo. Na rulado namažemo sirni namaz (česnov ali zeliščni) ter po njem posujemo odcejeno tuno.

6. S pomočjo peki papirja zvijemo rulado in pustimo počivati v hladilniku.
Rulado lahko seveda pripravimo z drugimi polnili (sir, šunka, gobe, losos…) in postrežemo tako hladno ali vročo.
Dober tek.

Leave A Comment