Tokrat sem preizkusila viralno TikTok jed, ki je navdušila že cel internet: domača kebab jufka iz pečice. Uporabila sem piščančje mleto meso, vse skupaj pa je presenetljivo preprosto: začiniš, zrolaš, spečeš… in uživaš!

Kebab v jufki oziroma dürüm kebab je priljubljena turška ulična jed, pri kateri se meso (najpogosteje piščančje, jagnječje ali goveje) zavije v tanko jufka tortiljo. Ime “dürüm” v turščini pomeni kar “zavit”, zato gre v bistvu za zavitek, napolnjen z mesom, zelenjavo in omakami.

Ta viralna jed je resnično okusna in enostavna za pripravo hitrega kosila!

Sestavine za 2 osebi:

Priprava:

  1. V receptu sem uporabila piščančje mleto meso, vendar lahko namesto tega uporabite tudi goveje, telečje ali puranje mleto meso. Meso solimo in popramo, dodamo začimbe, katere lahko po lastnem okusu še povečamo količino. 
  2. Čebulo olupimo, nato pa jo na fino naribamo ali zmeljemo v kuhinjskem robotu. Dodamo k mesu skupaj z žlico jogurta. Dobro pregnetemo, da dobimo fino maso.
  3. Vzamemo dva lista peki papirja. Na prvi list peki papir damo eno četrtino mesa, pokrijemo z drugim listom peki papirja in meso razvaljamo na zelo tanko. Odstranimo zgornji list peki papirja in zavijemo v rolico. Ponovimo 4x in nato meso spečemo v pečici cca. 20 minut na 200 stopinj.

Nadev in omake:

4. Vroče meso odvijemo in raztrgamo na manjše kose. Pripravimo si omako; priporočam enostavno jogurtovo, za katero potrebujete le grški jogurt, česen in sol.

5. Jufko popečemo in poljubno napolnimo z mesom, omakami in zelenjavo. Zavijemo in že imamo čisto domačo kebab jufko iz pečice! Pa dober tek!