Danes na krožniku združujem slastno udobje japonskih udon rezancev z drznimi, aromatičnimi okusi tajske kuhinje. Rdeča curry pasta ustvari polno, rahlo pikantno omako, ki popolno objame nežne kozice, sladkasto korenje in živahno edamame. Sveža zelena čebula pa doda jedi tisti prijetni, hrustljavi zaključek. 

To je ena tistih jedi, ki je videti posebna, a je pripravljena čisto enostavno v nekaj minutah –  idealna jed za super hitro kosilo za hladne dni, ko si želimo azijskih okusov!

 

Sestavine za 2 osebi:

Priprava:

  1. Najprej si pripravimo vse sestavine, saj gre kuhanje jedi kar hitro in si na ta način olajšamo delo. Olupimo čebulo in česen in ju narežemo na koščke. 
  2.  Skuhamo edamame. Olupimo korenček in ga narežemo na trakce. Mlado čebulo operemo in narežemo na kolobarčke.
  3. V ponvi segrejemo kozice in jih popečemo. Ko so pečene, jih odstranimo iz ponve in shranimo na toplem.
  4. V loncu segrejemo vodo in po navodilih proizvajalca skuhamo udon rezance.

5.  V ponvi pogrejemo sezamovo olje in na njem popečemo čebulo in česen, nato še korenje.

6.Dodamo curryjevo pasto, sojino omako in ribjo omako, dobro premešamo, da se nam sestavine povežejo. Nato zalijemo s kokosovim mlekom. Dodamo še kozice in edamame, da se znova pogrejejo.

7. Dodamo še udon rezance in limonin sok in vse skupaj dobro premešamo. Poskusimo in po okusu dodamo še več sojine ali ribje. Če nam je premalo pekoče, lahko dodamo še čili.

Postrežemo na krožnik in dodamo še mlado čebulico.

Dober tek!