Če bi jesen lahko ujeli v sladico, bi zagotovo dišala po teh mini pitah. So neverjetno enostavne za pripravo, saj so narejene iz kupljenih košaric iz krhkega testa, ki prihranijo čas, okus pa ostane popolnoma domač.
Vsaka mini pita združuje dva najljubša jesenska okusa – jabolčni štrudelj in skutno pito – v eni prikupni sladici. Mehko, masleno testo objema dišečo mešanico jabolk, cimeta in nežne skute, ki skupaj ustvarijo popolno

Sestavine (40 mini pit):

Priprava:

Sestavine za jabolčni nadev:

Sestavine za skutno kremo:

  1. Jabolka olupimo, odstranimo peške in narežemo na majhne koščke. 
  2. V kozici jih skupaj z malo vode, sladkorjem, cimetom, kuhamo cca. 7 minut, da postanejo mehke. Sama najrajši uporabim trda manj sladka jabolka, ki se ne razkuhajo. 
  3. Nato dodamo še škrob in na hitro zavremo, da dobimo jabolka brez tekočine. Postavimo na stran, da se nam popolnoma ohladijo.
  4. V drugi posodi s pomočjo mešalnika dobro premešamo skuto, sladkor, limonin sok, sladko smetano in vaniljevo pasto. 
  5. v Brizgalno vrečko damo želen nastavek s katerim bomo brizgali skutno kremo v košarice, nato v vrečko damo še kremo in jo postavimo v hladilnik. 
  6. Na pladenj si zložimo košarice iz krhkega testa. S pomočjo žličke vsako košarico do roba napolnimo z jabolčnim nadevom. 
  7. Nato na vsako košarico nabrizgamo še skutno kremo in ponudimo gostom!
* Seveda lahko košarice iz krhkega testa spečemo tudi sami. Meni jih je ostalo še polno od poroke, zato sem jih na ta način porabila. Kupljene pa so bile v trgovini Peki MB.