Sestavine za panado:
Priprava:
- 3 jajca
- 100 g panko drobtin
- 100 g moke
- 2 žlici mleka
- sol, poper po okusu
Ostale sestavine :
- 500 g piščančjih prsi
- sol, poper
- poljubne omakice (tatarska omaka, sladko-kisla omaka, majoneza, BBQ omaka...)
1. Pripravimo si vse sestavine in pečico segrejemo na 180 °C stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj posujemo panko drobtine.
*Panko drobtine naredijo super hrustljavo teksturo pri pečenih ali paniranih jedeh. Za razliko od običajnih drobtin, kot jih poznamo so bolj hrustljave in imajo zračno teksturo, kar jih naredi hrustljavo privlačne. So običajna sestavina azijskih jedi, zaradi odlične teksture pa postajajo nepogrešljive tudi pri zahodnih jedeh. Ker so navadno precej blede barve, jih prej popečemo, da dobimo tudi na pogled lepe nuggetse.
** Namesto panko drobtin lahko uporabimo tudi koruzne kosmiče, ki jih pred paniranjem zdrobimo. Tudi z njimi dobimo hrustljav rezultat.
2. Panko drobtine pečemo 3 minute, nato premešamo in pečemo še 1-2 minuti do zlate barve. Pripravljene panko drobtine presipamo v krožnik v katerem bomo panirali meso. V drobtine lahko dodamo še poljubne začimbe (česen v prahu, rdeča paprika, čili, parmezan) za še več okusa.
3. Jajca razžvrkljamo z mlekom, solimo in popramo po okusu.
4. Piščančja prsa narežemo na poljubne velike koščke, pazimo, da so približno enako veliki, da se nam lepo istočasno spečejo. Solimo in popramo.
5.Nato pričnemo s paniranjem; meso najprej povaljamo v moki, nato jajcu in v drobtinah. Sama najraje ponovim postopek, da dobimo res gosto in hrustljavo panado.
6. Panirane nuggetse polagamo na pekač oblečen s peki papirjem, na katerem smo s čopičem nanesli 1 žlico olja.
7. Nuggetse pečemo na 180 stopinjah cca. 15 minut, oziroma dokler v sredini ne dosežejo 80 °C.
8. Pripravimo poljubne omakice in postrežemo! Dober tek!
Leave A Comment