Losos in špinača v nežni parmezanovi omaki je vedno dobra kombinacija! Hkrati pa je to tudi super hitro kosilo za med tednom, ko nam primanjkuje časa, pa bi vseeno radi slastno obedovali.

Sestavine (za dve osebi):

Priprava:

  1. V ponvi na malo olja na srednji temperaturi pečemo lososa z vseh strani.
  2. Medtem olupimo česen in čebulo, ter ju narežemo na drobne koščke. Špinačo operemo in dobro posušimo.
  3. Ko je losos popečen, ga vzamemo iz ponve in shranimo na toplo. V isti ponvi popražimo čebulo in česen, da posteklenita, nato zalijemo z 100 ml belega vina. Ko nam izpari vino, dodamo špinačo in mešamo, da se nam sesede.

4. Zalijemo z jušno osnovo in kuhamo slabih 5 minut. Medtem naribamo parmezan. Dodamo ga špinači in nato dodamo še sladko smetano. Solimo in popramo po okusu.

5. Nato v omako dodamo še lososa, pokrijemo s pokrovko, da se nam losos spet pogreje.

Postrežemo z rižem ali testeninami. Pa dober tek!