Za vse ljubitelje gob je lisičkin ragu odlična ideja za slastno in enostavno pripravljeno kosilo. Okusna omaka z lisičkami se odlično poda k krompirjevim prilogam, polenti ali ajdovi kaši.

Seveda lahko k lisičkam dodamo še jurčke ali jih zamenjamo z drugimi sezonskimi gobami.

Sestavine (za dve osebi):

Priprava:

  1. Najprej temeljito očistimo gobe. Sama jih očistim le s čopičem, s katerim odstranim umazanijo, ter nožkom odrežem grde dele. Lisičke narežemo na manjše kose.
  2. Šalotko in česen olupimo in narežemo na majhne koščke. V ponvi segrejemo maslo in na njem prepražimo šalotko in česen, da zadiši.
  3. Dodamo lisičke in pražimo tako dolgo, da se zmehčajo. Zalijemo z vinom in mešamo, dokler nam tekočina na izpari. Nato dodamo jušno osnovo in vejico svežega timijana, solimo in popramo po okusu.

4. Dodamo sladko smetano in kuhamo na zmernem ognji še slabih 5 minut, da se nam omaka rahlo zgosti.

5. Dodamo nasekljan peteršilj in postrežemo.

Za prilogo priporočam pire krompir ali ajdovo kašo. Pa dober tek!