Sestavine

  • SESTAVINE:
  • 700 g cvetače
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove
  • 2 šalotki

  • 1 strok česna ali 1 žlička suhega česna
  • 10 g masla
  • 3 žličke curryja
  • 250 ml kokosovega mleka
  • sol, poper
  • sladko pekoča omaka

Priprava

Cvetača sama po sebi ni moj favorit med zelenjavo, mi je pa všeč v kombinaciji z curryjem. Lahko jo jem kot prilogo iz pečice, kot zrezek ali najraje kot juho. V tej različici sem dodala še okus kokosa in pa malo sladko pekoče omake, ki ji da še pikico na i.

Pa začnimo s kuho:

  1. Cvetačo očistimo in zrežemo na koščke. Nato jo porazdelim na pekač in jo pečem v pečici 15 minut na 180 stopinj. Pazimo, da nam ne počrni med peko.
  2. Med tem ko se nam cvetača peče v pečici, olupim šalotke in česen, jih narežem in v ponvi popražim na maslu, da posteklenita, nato ju presipamo v posodo v kateri bomo kuhali juho.

3. Dodamo pečeno cvetačo in zalijemo z jušno osnovo. Solimo in popramo po okusu. Dodamo curry in kuhamo dobrih 5 minut, nato dodamo kokosovo mleko in juho s pomočjo paličnega mešalnika dobro spasiramo.

4. Juho postrežemo na krožnikih in dodamo še par kupčkov kokosove smetane (ki ostane v konzervi kokosovega mleka),  nam . Poljubno dodamo še par kapljic sladko pekoče juhe za svežino.

Pa dober tek!