


Sestavine
- SESTAVINE:
- 700 g cvetače
- 500 ml zelenjavne jušne osnove
2 šalotki
- 1 strok česna ali 1 žlička suhega česna
- 10 g masla
- 3 žličke curryja
- 250 ml kokosovega mleka
- sol, poper
- sladko pekoča omaka
Priprava
Cvetača sama po sebi ni moj favorit med zelenjavo, mi je pa všeč v kombinaciji z curryjem. Lahko jo jem kot prilogo iz pečice, kot zrezek ali najraje kot juho. V tej različici sem dodala še okus kokosa in pa malo sladko pekoče omake, ki ji da še pikico na i.
Pa začnimo s kuho:
- Cvetačo očistimo in zrežemo na koščke. Nato jo porazdelim na pekač in jo pečem v pečici 15 minut na 180 stopinj. Pazimo, da nam ne počrni med peko.
- Med tem ko se nam cvetača peče v pečici, olupim šalotke in česen, jih narežem in v ponvi popražim na maslu, da posteklenita, nato ju presipamo v posodo v kateri bomo kuhali juho.

3. Dodamo pečeno cvetačo in zalijemo z jušno osnovo. Solimo in popramo po okusu. Dodamo curry in kuhamo dobrih 5 minut, nato dodamo kokosovo mleko in juho s pomočjo paličnega mešalnika dobro spasiramo.
4. Juho postrežemo na krožnikih in dodamo še par kupčkov kokosove smetane (ki ostane v konzervi kokosovega mleka), nam . Poljubno dodamo še par kapljic sladko pekoče juhe za svežino.
Pa dober tek!


Leave A Comment