


Sestavine
- SESTAVINE:
- 400g mandljev
- 200 g črne čokolade
- 2 žlički vanili sladkorja
- 2 žlici kakava
- 5 žlic sladkorja v prahu
pol žličke cimeta
Priprava
1. Pečico segrejemo na 160 stopinj (ventilacija). Pekač oblečemo s peki papirjem. Mandlje pečemo 10-12 stopinj, po 5 minutah praženja, jih 1x dobro premešamo.
2. Čokolado nasekljam na drobne koščke. Vroče mandlje stresemo v posodo s čokolado in mešamo, dokler se nam ne stopi vsa čokolada.
3. Mandlje s čokolado mešamo dokler se nam ne shladijo. Nato dodamo kakav in cimet, ter dobro premešamo.
4. Ko so mandlji popolnoma ohlajeni, jih stresemo v čisto posodo s pokrovom. Nanje stresemo sladkor v prahu, posodo dobro zapremo, ter stresamo dokler niso vsi mandlji prekriti s sladkorjem.
5. Mandlje lahko v steklenem kozarcu hranimo tudi do 3 tedne… če nam seveda ostane toliko, da se splača shraniti 😉

Leave A Comment