Sestavine

  • SESTAVINE:
  • 400g mandljev
  • 200 g črne čokolade
  • 2 žlički vanili sladkorja
  • 2 žlici kakava
  • 5 žlic sladkorja v prahu
  • pol žličke cimeta

Priprava

1. Pečico segrejemo na 160 stopinj (ventilacija). Pekač oblečemo s peki papirjem. Mandlje pečemo 10-12 stopinj, po 5 minutah praženja, jih 1x dobro premešamo.

2. Čokolado nasekljam na drobne koščke. Vroče mandlje stresemo v posodo s čokolado in mešamo, dokler se nam ne stopi vsa čokolada.

3. Mandlje s čokolado mešamo dokler se nam ne shladijo. Nato dodamo kakav in cimet, ter dobro premešamo.

4. Ko so  mandlji popolnoma ohlajeni, jih stresemo v čisto posodo s pokrovom. Nanje stresemo sladkor v prahu, posodo dobro zapremo, ter stresamo dokler niso vsi mandlji prekriti s sladkorjem.

5. Mandlje lahko v steklenem kozarcu hranimo tudi do 3 tedne… če nam seveda ostane toliko, da se splača shraniti 😉