Bagel

Skoraj dve leti je že minilo od mojega obiska New Yorka, a spomini na to mesto nikakor ne zbledijo.Eden najlepših med njimi je zajtrk v znamenitem Liberty Bagel, kjer sem prvič poskusila pravi newyorški bagel

Burger bombetka

Ljubitelji domačih hamburgerjev? Mi tudi!Ampak priznajmo si – ves trud okoli sočnih pleskavic, omak in dodatkov lahko hitro zasenčijo bombetke, ki preprosto niso to, kar bi morale biti. Roko na srce, tiste umetne v foliji

Nedeljske žemljice

Tudi vam ob nedeljskem zajtrku vedno zadišijo sveže žemljice, pa so vse trgovine ob nedeljah zaprte? Nič lažjega, od zdaj si lahko sveže in hrustljave žemljice pripravite tudi sami in to samo v slabi uri

Pita kruhki

Sestavine SESTAVINE: 7 g suhega kvasa (1 vrečka) 1 žlička sladkorja 230 ml mlačne vode 1,5 žličke soli 450 g ostre moke 2 žlici olivne olja

Hrustljav hlebček

Sestavine SESTAVINE: 400 g moke (Tip 400) 1,5 žličke soli pol žličke suhega kvasa 360 ml mlačne vode Priprava Hrustljav hlebček je definitivno najenostavnejši kruh

Sezamova bombetka

Sestavine SESTAVINE: 500 g moke (Tip 500) 60 g stopljenega masla 1 vrečka suhega kvasa 280 ml mleka 1 jajce 1 žlička sladkorja 1 žlička soli sezam za

Domače lepinje

Sestavine SESTAVINE: 1 kg gladke moke 4 žličke soli 300 ml toplega mleka 300 ml vode 200 ml mlačne vode 10 žlic grškega

Pirin polnozrnati kruh

Sestavine POTREBUJEMO: 1/2 kg pirine moke 200 g mešanih semen žličko soli 1 žlico olivnega olja 1 vrečko pecilnega praška (ali vinski kamen) 1/2 l mineralne vode