Danes želim z vami deliti preprost, a neverjetno okusen recept: sladko-kisla vložena rdeča čebula. Ne le, da jedem, doda čudovito aromo, ampak je tudi zdrava in polna hranilnih koristi.

Uporabite jo lahko v solatah, sendvičih, burgerjih, wrapih, ali kot prilogo k mesu, pečeni zelenjavi ali preprosto kot dodatek k narezku.

Sestavine:

Priprava:

  1. Čebulo olupimo in narežemo na tanke lističe. Najlepše in najhitreje to naredimo z kuhinjsko mandolino oz. drugim podobnim pripomočkom. Uporabimo lahko rdečo čebulo, šalotko ali drugo poljubno čebulo, najlepšo barvo pa nam definitivno da rdeča čebula. Čebulo napolnimo v čist kozarec s pokrovom, dodamo ji še gorčična semena in lovorjev list.
  2. V kozici zavremo kis in vodo, dodamo sladkor in sol. Tekočino prelijemo v kozarec po čebuli, da jo povsem prekrije in ga dobro zapremo. Pustimo, da se popolnoma ohladi, nato kozarec hranimo v hladilniku. 
  3. Čebulo že po 2 urah lahko uživamo na najljubših jedeh!
* Vložena rdeča čebula se v dobro zaprtih kozarcih lahko hrani v hladilniku 2–3 tedne.