


Sestavine
- SESTAVINE za biskvit:
- 5 jajc
- 100 g sladkorja
- 75 g moke
- 30 g škroba
- ščepec soli
- noževa konica pecilnega praška
ščepec soli
- SESTAVINE borovničev nadev:
- 300 g zamrznjenih borovnic
- 50 g sladkorja
- 15 g jedilnega škroba
- SESTAVINE za kremo:
- 250 g mascarpone
- 250 g kremnega sira
- 125 g sladke smetane
1 limona
- 60 g sladkorja
Priprava
Obožujete rulade, ker so dobre, sočne in hitro pripravljene? Odlično rulado lahko enostavno spremenimo tudi v slastno tortico!
Pa poskusimo!
Priprava:
- Pečico segrejemo na 200 stopinj. Velik pekač oblečemo s peki papirjem.
- Za testo za rulado najprej ločilo jajca na rumenjake in beljake. Beljake in ščep soli stepemo v trd sneg. Ko se nam začnejo beljaki trditi, jim dodamo 70 g sladkorja in stepamo dokler ne dobimo lepe beljakove vrhove.
- Rumenjake s preostalim sladkorjem stepamo, dokler nam masa ne narase. Nato previdno in nežno primešamo beljakov sneg.
- Moko zmešamo s pecilnim praškom in škrobom, ter jo v manjših količinah postopoma vmešamo v jajčno maso, dokler ne dobimo gladkega testa. Maso zlijemo na pekač in enakomerno poravnamo. Pečemo 10 minut, nato vzamemo iz pečice iz zvrnemo na nov list peki papirja. Starega na katerem smo pekli previdno odstranimo (s tem preprečimo da se nam kasneje odlušči cela plast biskvita).
- Med samo peko biskvita pripravimo borovničev nadev; vse sestavine zmešamo v loncu, ter počasi kuhamo 10-15 minut na srednjem ognju, da se nam tekočina rahlo pokuha in zgosti. Ohladimo.
- Na koncu se lotimo priprave kreme. Limono operemo, iztisnemo sok in naribamo lupinico. Mascarpone, kremni sir, limonin sok in pol limonine lupinice dobro premešamo. Smetano stepemo s sladkorjem in nato vmešamo v kremo.
- Ohlajen biskvit najprej enakomerno namažemo z borovničevim nadevom, nato čez namažemo še kremo. Malo več kreme pustimo a tistem začetku biskvita, pri katerem začnemo zvijati tortico.

8. Nato biskvit po krajšem robu narežemo na 5 cm široke trakove. Pazimo da so res vsi enako široki, da bo torta lepe oblike. Prvi trak zvijemo v rulado, ter ga postavimo v sredino pekača za torto ali na podstavek na katerem jo bomo postregli. Nato ostale trakove polagamo okoli rulade v krog, dokler na dobimo lepe zavite tortice. Za boljšo stabilnost torte, sem jo sama še stisnila v nastavljiv obod za torto in za eno uro postavila na hladno.
Tortico okrasimo s smetano ali borovnicami in limonino lupinico.


Leave A Comment