Sestavine

  • Za biskvit potrebujemo:

  • 4 jajca

  • 15 dag sladkorja

  • 1 vanili sladkor

  • 1 dl olja

  • 1 dl mleka

  • 20 dag moke

  • pol vrečke pecilnega praška

  • Za biskvit potrebujemo:

  • 0,5 l trdega jogurta (lahko navadnega ali grškega)

  • 4 dl sladke smetane

  • 75 g sladkorja v prahu

  • 6 lističev želatine

  • sok 1 limone

  • 1 konzerva marelic ali breskev

Priprava

  1. Vanilijev sladkor, sladkor in cela jajca penasto umešamo. Dodamo olje, mleko in premešamo. Postopoma dodajamo skozi sito presejano moko s pecilnim praškom, dobro premešamo in pečemo 20 minut na 180 stopinjah.

2. Biskvit ohladimo, v tem času pripravimo kremo.

3. Lističe želatine namočimo v hladno vodo. Limono ožamemo in v soku stopimo lističe želatine. V jogurt dodamo sladkor in stopljeno želatino in dobro premešamo.

4. Smetano stepemo do trdega in počasi z lopatko vmešamo v preostalo jogurtovo kremo.

5. Marelice precedimo, s sokom pa namočimo biskvit. Po biskvitu namažemo tanko plast kreme, ter nato položimo po celotni površini marelice.

6. Preostalo kremo previdno premažemo marelice in zgladimo površino.

Biskvit pustimo počivati v hladilniku cca. 3 ure. Postrežemo!