


Sestavine
Za biskvit potrebujemo:
4 jajca
15 dag sladkorja
1 vanili sladkor
1 dl olja
1 dl mleka
20 dag moke
pol vrečke pecilnega praška
Za biskvit potrebujemo:
0,5 l trdega jogurta (lahko navadnega ali grškega)
4 dl sladke smetane
75 g sladkorja v prahu
6 lističev želatine
sok 1 limone
1 konzerva marelic ali breskev
Priprava
- Vanilijev sladkor, sladkor in cela jajca penasto umešamo. Dodamo olje, mleko in premešamo. Postopoma dodajamo skozi sito presejano moko s pecilnim praškom, dobro premešamo in pečemo 20 minut na 180 stopinjah.

2. Biskvit ohladimo, v tem času pripravimo kremo.
3. Lističe želatine namočimo v hladno vodo. Limono ožamemo in v soku stopimo lističe želatine. V jogurt dodamo sladkor in stopljeno želatino in dobro premešamo.
4. Smetano stepemo do trdega in počasi z lopatko vmešamo v preostalo jogurtovo kremo.
5. Marelice precedimo, s sokom pa namočimo biskvit. Po biskvitu namažemo tanko plast kreme, ter nato položimo po celotni površini marelice.

6. Preostalo kremo previdno premažemo marelice in zgladimo površino.
Biskvit pustimo počivati v hladilniku cca. 3 ure. Postrežemo!

Leave A Comment