Sestavine

  • POTREBUJEMO:
  • 2 piščančji prsi
  • olje za cvrtje

  • česen

  • sezam za posip

  • PANADA:

  • 1 beljak

  • 1/2 merilnega lončka (65g) moke

  • 1/4 merilnega lončka jedilnega škroba

  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška

  • 1/2 merilnega lončka mrzle vode
  • 1 žlico olja

  • ščep soli

  • OMAKA:

  • 2 žlici sojine omake

  • 1 žlica riževega kisa (če nimamo, lahko uporabimo jabolčnega)
  • 4 žlice sladkorja
  • 2 žlički jedilnega škroba
  • 1/3 merilnega lončka vode  (80ml)

Priprava

Piščanec s sezamom kot v najljubši kitajski restavraciji? Nič lažjega – pripravimo čisto enostavno tudi doma!

Ne verjameš? Poskusi:

  1. Piščančja prsa očistimo in narežemo na enako velike koščke.
  2. Nato pripravimo panado; suhe sestavine dobro primešamo, nato dodamo olje in vodo. Mešamo dokler ne dobimo lepo povezane goste mase. Dodamo piščančje meso in dobro premešamo, da panada pokrije vse površine mesa.
  1. Piščančja prsa očistimo in narežemo na enako velike koščke.
  2. Nato pripravimo panado; suhe sestavine dobro primešamo, nato dodamo olje in vodo. Mešamo dokler ne dobimo lepo povezane goste mase. Dodamo piščančje meso in dobro premešamo, da panada pokrije vse površine mesa.

3. Pripravimo še omako; vse sestavine dobro premešamo, da dobimo enotno maso.

4. V ognjevarni posodi segrejemo (175 stopinj) približno 1 liter olja.  Z roko iz panade jemljemo en po en košček mesa ter ga pazljivo spustimo v vroče olje (če jih v olje spustimo več naenkrat, se nam sprimejo v kepo). Meso mešamo s penovko, da se lepo speče do zlatorjave barve.

5. Pečene koščke odlagamo na krožnik s prtički, da popivnamo odvečno maščobo.

6. Segrejemo vok. Pripravljeno sladko omako še enkrat dobro premešamo, nato pokuhamo v voku. Po le nekaj minutah bo omaka dobila pravo lepljivo teksturo, takrat dodamo  meso. Premešamo, da se omaka oprime mesa, nato posipamo s sezamom. Postrežemo z rižem.

Pa dober tek!