Sestavine

  • ZA TESTO POTREBUJEMO:
  • 225 g ostre moke
  • 120 g hladnega masla (narezanega na kockice)
  • 1 rumenjak
  • 1 žlico mrzle vode

  • ZA NADEV POTREBUJEMO:

  • 2 celi stebli pora
  • 100 g šunke
  • 2 žlici masla
  • 4 cela jajca
  • 200 g kisle smetane
  • 150 ml mleka
  • sol & poper
  • 100 g naribanega sira
  • muškatni orešček

Priprava

  1. Za testo na hitro pregnetemo maslo z moko, da dobimo majhne grudice. Nato dodamo rumenjak in žlico mrzle vode, ter gnetemo, dokler ne dobimo gladkega testa. Oblikujemo v kroglo in zavijemo v prozorno folijo, ter pustimo počivati v hladilniku pol ure.
  2. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Model za quiche namažemo z maslom in posipamo z krušnimi drobtinami.
  3. Por očistimo, narežemo na kolobarje. Šunko narežemo na kockice. Na malo masla v ponvi na hitro prepražimo šunko, nato dodamo por. Ohladimo.
  4. Jajca ubijemo in premešamo z mlekom in kislo smetano, nato dodamo še sol, poper in malo muškatnega oreščka.
  5. k Jajčni masi dodamo šunko in por, ter dobro premešamo.
  6. Testo razvaljamo in z njim oblečemo namaščen model. Z vilico ga večkrat napikamo, da se nam med peko ne bo napihnil.
  7. Testo damo v pečico in ga pečemo dobrih 5 minut, da se nam malo zapeče. S tem bomo preprečili, da bi kasneje postalo mokro.
  8. Po 5 minutah vzamemo testo iz pečice, ter vanj vlijemo maso. Po vrhu posipamo z naribanim sirom in pečemo 40 minut do zlatorjave barve.