


Sestavine
- ZA TESTO POTREBUJEMO:
- 225 g ostre moke
- 120 g hladnega masla (narezanega na kockice)
- 1 rumenjak
1 žlico mrzle vode
ZA NADEV POTREBUJEMO:
- 2 celi stebli pora
- 100 g šunke
- 2 žlici masla
- 4 cela jajca
- 200 g kisle smetane
- 150 ml mleka
- sol & poper
- 100 g naribanega sira
muškatni orešček
Priprava
- Za testo na hitro pregnetemo maslo z moko, da dobimo majhne grudice. Nato dodamo rumenjak in žlico mrzle vode, ter gnetemo, dokler ne dobimo gladkega testa. Oblikujemo v kroglo in zavijemo v prozorno folijo, ter pustimo počivati v hladilniku pol ure.
- Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Model za quiche namažemo z maslom in posipamo z krušnimi drobtinami.
- Por očistimo, narežemo na kolobarje. Šunko narežemo na kockice. Na malo masla v ponvi na hitro prepražimo šunko, nato dodamo por. Ohladimo.
- Jajca ubijemo in premešamo z mlekom in kislo smetano, nato dodamo še sol, poper in malo muškatnega oreščka.
- k Jajčni masi dodamo šunko in por, ter dobro premešamo.
- Testo razvaljamo in z njim oblečemo namaščen model. Z vilico ga večkrat napikamo, da se nam med peko ne bo napihnil.
- Testo damo v pečico in ga pečemo dobrih 5 minut, da se nam malo zapeče. S tem bomo preprečili, da bi kasneje postalo mokro.
- Po 5 minutah vzamemo testo iz pečice, ter vanj vlijemo maso. Po vrhu posipamo z naribanim sirom in pečemo 40 minut do zlatorjave barve.

Leave A Comment